Bananskalet som blev guld

Publicerat:
September 4, 2020
April 23, 2021

Jag har hängt på ux-scenen i ett drygt decennium. Som konsult i större bolag har jag stött på kunder och projekt i alla möjliga olika storlekar och branscher.

På större bolag är det ibland lätt att känna sig som en spelpjäs. Någon annan i ledet av flera chefer över ditt huvud bestämmer hur ditt nästa drag ser ut. Ibland utan att du ens vet om det. Det kan vara svårt att göra din röst hörd om du inte trycker på rätt knappar och du behöver ofta ligga i för att synas. Men det är förstås också en stor trygghet att vara en del av ett stort bolag.

Under året som nybliven mamma såddes fröet om en egen ux-avdelning. Jag kände ett tydligt kall och jag vände och vred på idéer om hur jag skulle vilja ha det. Det var inte förrän jag stötte på John som jag insåg att det faktiskt kunde bli verklighet.

Det var egentligen en slump att jag sprang på John och Devies. Vi pratade länge om vad vi skulle kunna få ut av varandra, och jag var egentligen inte alls övertygad till en början. Men ju mer vi pratade, desto mer fastnade jag för den påtagliga ärligheten, engagemanget och byggstenar inom Devies som är betydelsefulla för mig.

Jag hoppade på Devies-tåget och mitt lilla frö började äntligen att gro.

Resan på Devies tog fart och redan efter två veckor hade jag anställt min första kollega i ux-teamet. För varje dag som gick insåg jag mer och mer att jag verkligen hade hamnat rätt. Det var ju här jag skulle vara! Jag hade inte vantrivts på tidigare bolag på något sätt, men jag hade nog svårt att föreställa mig att det kunde vara så här bra.

Jag blev mottagen på Devies med de varmaste kramar och stark tillit. Mina ideér togs verkligen på allvar och jag blev peppad att utföra dem.

Jag är idag omringad av genuint härliga kollegor som verkligen är handplockade för att passa in så bra som möjligt i “Devies-familjen”. Under pandemin har vi anställt istället för att varsla. Varje kollega respekteras precis som de är. Styrkor och svagheter accepteras på ett sätt som jag aldrig upplevt innan. Du är du, och jag är jag. Tillsammans gör vi varandra bättre!

Jag är också omringad av så mycket kunskap och talang. Jag lär mig nya saker varje dag. Och det är ju precis därför jag går till jobbet. För att ständigt vara utmanad och lära mig ännu mer.

Devies är ett charmigt bolag med tydlig småföretagaranda, stark och varm kultur och ett prestigelöst ledarskap. En stark “vi”-känsla genomsyrar hela bolaget. Här kommer vår ux-avdelning att blomstra och jag kan knappt bärga mig för vad som komma skall.

Skriven av:
Devies