Säg hej till Arvid Karlsson

Publicerat:
September 6, 2018
April 23, 2021

Vi hälsar Arvid, ett av våra senaste tillskott på Göteborgskontoret, varmt välkommen till Devies!

Berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag är ifrån Karlstad från början, men flyttade till Göteborg för att plugga och sen dess har jag blivit kvar. Jag är väldigt idrottsintresserad, där framför allt ishockey och fotboll är de sporter jag följer mest. Lagen som ligger mig varmast om hjärtat är Liverpool FC och Färjestads BK.

Vad har du gjort tidigare? Jag har implementerat en webbsida för övervakning av servrar, där målet vara att visa antal användare och hur stor last det var  på dem. Tekniker som användes var HTML5, javascript och PHP.Jag har även jobbat som teknisk support på ett företag som sålde trådlösa moduler (LTE, 3g, WiFi etc.). Det var lite mer lågnivå än var jag är van vid med felsökning av hårdvara där vissa pins skulle få en viss spänning till exempel. Sättet man styrde dessa moduler var genom AT kommandon (eller Hayes kommandon) vilket även det var helt nytt för mig, så det var både spännande och utmanande även om det var lite mer hårdvarunära än jag är van vid. Jag har även jobbat som backend-utvecklare, där vi i ett team på sju personer utvecklade en intern kundtjänstplattform från grunden. Vi som team fick vara med och göra allt från att sätta arkitektur och välja tekniker till att samla in de krav från slutanvändare. Det var ett otrolig roligt och lärorikt projekt att vara med i. Vi använde java med spring boot som backend och Angular 4 som front-end ramverk.Vad fick dig att söka dig till Devies?Jag sökte till Devies för att det verkade vara ett skönt gäng med bra sammanhållning där företaget har mycket fokus på individuell utveckling. Att jag själv får vara med och påverka det uppdrag jag har samt att en dag i veckan ska läggas åt kompetensutveckling var stora anledningar till att jag sökte mig till Devies.

Skriven av:
Devies