Välkommen Roy!

Publicerat:
June 17, 2020
April 23, 2021

Vem är Roy?

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, och skulle kunna tänka mig leva hela mitt liv här. IT kom in i livet tidigt och jag har en äldre kusin och låtsasbror som är programmerare och som gett mig tidig inblick. Vid 13 års ålder så satt jag och skrev PHP med penna och papper. Redan vid 14 års ålder började jag och en barndomsvän göra mer än att spela spel på PC, allt från bygga datorer till att drifta servrar. Internet lanserades kommersiellt -95 och jag är född -87 så det var unga internets dagar. Jag startade en LAN-förening i 7:an under Studiefrämjandet, det var samtidigt som Counter-Strike ju var så “inne”.

I skolan var det enda ämnen som jag tyckte verkade meningsfulla att lägga tid på fysik och matte. Jag insåg min dragning till datorer rätt tidigt så jag gjorde allt i min väg att inte även arbeta med datorer som ett yrke i vuxenlivet. Jag befarade att det skulle innebära en alltför stor uppslukning. Därför studerade jag ett par år teknisk fysik, civilekonomi, teoretisk filosofi och logik, juridik samt en kurs industriell ekonomi. Givetvis kunde jag inte riktigt fokusera tillräckligt bra för att jag skulle känna mig nöjd med min insats så det blev som ödet redan hade banat väg för mig: jag började läsa IT på CTH.

Vad har du gjort innan Devies?

Mitt allra första officiella jobb, som 17-åring, var på golvet på Bauhaus Bäckebol. Som 18-åring startade jag egen firma och försörjde mig på att sälja hemsidor. Jag fortsatte med min barndomsvän från HB till AB och vi erbjöd olika IT-relaterade tjänster till små- och medelstora bolag. Sedan började vi med IPTV och PBX (telefonväxlar). Jag hoppade av att driva bolag för att få en högskoleutbildning.Innan jag blev klar med exjobbet så blev jag erbjuden en position på Radiobasstationer (RBS) på Ericsson , vilket jag till en början försökte kombinera med studier men sedan valde att göra heltid då jag insåg att en kandidat inom data/IT räcker gott och väl.

Efter Ericcson gick jag vidare till Cryptzone som blev Cyxtera och jobbade med IT-säkerhet och DevOps. Sedan blev det PM FLEX som CTO. Efter PM blev det VemaVenturi med en IoT PaaS-produkt som blev uppköpta av tyska PERI GmbH. Initialt jobbade jag som CTO men efter uppvärvet som Head of DevOps och Cloud i R&D Sverige.

Vad fick att börja på Devies?

Jag vill alltid lära mig mer och tror att det bästa sättet är att utbyta kompetens. Jag vill vara på en arbetsplats där det finns bra gruppdynamik samt att man har kollegor med andra intressen och inriktning -då kan man lära av varandra och utvecklas maximalt.

Skriven av:
Devies