Devies startar nytt bolag i Stockholm – rekryterar Stefan Haag från HiQ!

Devies fortsätter växa och är ett av Sveriges snabbast växande IT-konsultbolag som gått från 20 till över 100 anställda på bara två år. Nu satsar man ytterligare på Stockholmsområdet genom att rekrytera Stefan Haag från HiQ och sjösätta ett nytt Deviesbolag i Stockholm.

Stefan kommer att tillsammans med teamet i Stockholm att sätta upp ett nytt Devies-bolag som kommer att fokusera på CTO-as-a-service. CTOaaS är en tjänst där kundens behov tillgodoses genom rådgivning och vägledning för att styra sitt företag i rätt riktning. Vi erbjuder stöd med olika aspekter som att definiera en roadmap, IT-arkitektur, rekrytera rätt personer och välja rätt teknologier. Devies jobbar med allt ifrån startups till väletablerade bolag. Dessutom kommer man erbjuda arkitekter, unik teknisk expertis, mjukvaruutvecklare samt projekt och teamleveranser.

– Vi har haft många bra rekryteringar och detta stärker oss ytterligare. Stefan Haag har en gedigen erfarenhet i vår bransch och med Stefan tror vi på accelererad tillväxt, kompetensförstärkning samt möjlighet att utmana de större traditionella IT-bolagen. Vårt mål är att bli ett Nordiskt Tech-house och Stockholm är ett nav för detta, säger Simon Arvidsson, vd och grundare för Devies.

– Vilken rekrytering! Alltid varit imponerad av Stefans driv samt kompetens som är både är djup och bred med allt från stor teknisk kompetens, skickligt hanterande av människor och förståelse för kundernas affärer! Stefan är en sann entreprenör med erfarenhet från större och små kunders utmaningar. Dessutom skön att hänga med, säger Patrik Holm, vd, Devies Stockholm och ansvarig för Devies satsning i östra Sverige.

Stefan Haag har lång och bred erfarenhet av teknik, produktutveckling i teknikens framkant, med över 25-års erfarenhet. Stefan har också haft ledande chefsroller, senast på HiQ och dess dotterbolag HiQ MobilEyes, där han var vd och medgrundare. Stefan har också varit Head of Mobile Strategy för HiQ gruppen, vilket visar på den breda tekniska kunskapen tillsammans med att bygga starka team med tillväxt.

Stefan har byggt upp flertalet kundteam mot branschledande kunder i både Sverige och Finland, med 100 talet tjänst- eller produktleveranser. I flera team har Stefan även tagit en teknisk roll, antingen som arkitekt, mentor eller tech-lead, vilket säkerställt framtidssäkrade tjänster.

När Stefan gick ut på Linkedin att han skulle avsluta sin tjänst på HiQ kontaktade vi Stefan som till slut valde Devies. Processen gick mycket snabbt, och redan första veckan hade Stefan tackat nej till många andra bolag.

– Jag känner mig supertaggad att ge mig in i detta. Jag är imponerad av Devies resa som den är idag, vilket påminner mig om MobilEyes resa innan vi sålde till HiQ. Att lyckas med snabb tillväxt och samtidigt bygga och bibehålla en stark kultur som ser individen är något jag själv sätter stort värde på. Det är ett varmt gäng som gör som de säger, ett skönt gäng med helhetsperspektiv, delaktighet och lojalitet vilket är en resa jag vill vara med om. Den raka kommunikationen, levererat resultat som ger värde till både kund och medarbetare värmer, säger Stefan Haag.

– Vi bygger Devies-bolagen kring individer med gott rykte, höga ambitioner och nischad kompetens som förstår värdet av att kunna kombinera tech, kultur och affär. Stefan passar på så sätt otroligt bra in i vår Devies-familj säger Simon Arvidsson.

Devies är ett prisbelönt teknikkonsultföretag som är specialiserat på att genom teknik och kultur skapa affärsvärde för företag. Sedan etableringen 2016 har Devies vuxit till mer än 100 teknikkonsulter och levererar specialistkonsulter och mjukvaruprojekt i Norden med kontorsnärvaro i Göteborg och Stockholm. Tre år i rad har Devies utsetts till Di Gasell och korades 2020 till Sveriges Superföretag.

 

Stefan haag
TEL. +46 70 937 10 58

 

patrik holm
TEL. +46 70 844 99 76