Uppstickaren Devies rekryterar Mathias Hansson och startar nytt bolag inom AI

Under det senaste året har Devies vuxit kraftigt, dubblat personalstyrkan och är ett av Sveriges snabbast växande IT-företag. Devies har startat flera nya bolag och nu sjösätts ett till. Devies Digital Core med Mathias Hansson som vd.

– Vi är åter väldigt glada över att kunna berätta att vi hittat en ny stjärna som ansluter till Devies-familjen och kommer satsa på en ny verksamhet som kommer att fokusera på konsulttjänster och helhetslösningar inom ledning, mjukvaruutveckling och AI-tillämpningar. Mathias har en genuin drivkraft att alltid utveckla människorna runt omkring sig och vara lyhörd både mot kunder och kollegor. Ser verkligen fram emot att jobba tillsammans och få ta del av denna utvecklingskraft i hela bolaget, säger Simon Arvidsson vd Devies.

Mathias Hansson har erfarenhet från ett flertal konsultbolag och kommer närmast från AFRY där han ansvarat för en sektionen AI and Data Science inom Future Technologies.

Devies vill utmana branschen att tänka nytt genom att bygga företag kring individer med gott rykte, höga ambitioner och nischad kompetens. Initialt 20-30 konsulter inom olika bolag i sfären, med ett max på 50 konsulter i varje bolag. Därför är det viktigt att hitta rätt personer, som är drivna, kompetenta och passar in i kulturen.

– Jag fastnade för människorna på Devies. Det är ett hjärtligt och kul gäng med en familjär stämning. Blir dessutom imponerad av den kompetens och det driv som finns här. Det ska bli fantastiskt roligt att arbeta med hela gänget. Känns spännande att komma hem till en nytänkande, entreprenöriell och framgångsrik konsultfamilj med sköna människor. Tack för att ni tror på mig och för förtroendet, säger Mathias Hansson ny vd Devies Digital Core.

— Här har vi skapat en kultur av att du får möjlighet och hjälp att på riktigt utvecklas på flera plan. Tekniskt, konsultmässigt, affärsmässigt såväl som privat. Du kanske till och med vill utveckla en egen affärsidé och få hjälp att som delägare vill starta ytterligare ett Devies bolag, avslutar Simon Arvidsson.‍

Devies är ett prisbelönt teknikkonsultföretag som är specialiserat på att genom teknik och kultur skapa affärsvärde för företag. Sedan etableringen 2016 har Devies vuxit till mer än 100 teknikkonsulter och levererar specialistkonsulter och mjukvaruprojekt i Norden med kontorsnärvaro i Göteborg och Stockholm. Tre år i rad har Devies utsetts till Di Gasell och korades 2020 till Sveriges Superföretag.

 

MATHIAS HANSSON
TEL. +46 70 556 73 99