Devies vinner utmärkelsen Sveriges Superföretag 2020

Devies vinner utmärkelsen Sveriges Superföretag 2020, eftersom företaget fyra år i rad klarat högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. I snitt är det bara någon tiondels promille av alla svenska företag som lever upp till kraven. 

För 16:e året i rad presenterar Veckans Affärer Sveriges Superföretag, I år är det 709 företag som företag som utklassar allt och alla.. Det är något färre än förra året då 717 Superföretag fanns med på listan. Detta är andra året i rad som det är färre företag med på listan.

— Vi är oerhört stolta över att ännu en gång få pris. Vi har en tillväxtmodell som fungerar utmärkt. Framförallt är vi ett skönt, engagerat, duktigt gäng som vill mycket! Vi har en bra företagskultur och det syns på resultaten, säger VD Devies Simon Arvidsson.

Bisnode och Veckans Affärer tar fram listan över Superföretagen – en totalundersökning av alla svenska aktiebolag. Men kraven är stenhårda – bara drygt en promille av alla bolag hamnar på listan.

— Egentligen är kriterierna vi använder så tuffa att inga företag borde komma igenom det nålsögat, säger Per Weidenman, senior analytiker från Bisnode som har varit med och tagit fram konceptet bakom listan. 

— Det räcker alltså inte bara med ett eller två års bra resultat utan det är bevisligen fungerande affärsmodeller som premieras, säger Per.

Förutom att listan mäts över fyra års tid utgår den även från företags och branschers specifika villkor. Det som räknas som en “superprestation” inom en bransch kanske inte är det i en annan.