Devies utökar verksamheten med Cybersecurity och rekryterar Jenny Gorner från AFRY

I samband med att Devies passerar 100 anställda i koncernen vid månadsskiftet, så satsar man på cybersecurity som ytterligare ett affärsstrategiskt ben.

– Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Jenny som verkligen har gett ett positivt intryck och kommer att passa utmärkt in i Devies-familjen. Vi tycker också att det är lite extra intressant med just området cybersecurity, där vi både ser en ökad efterfråga bland kunder men även är det något som vår konsulter blir mer och mer intresserade av säger Simon Arvidsson Grundare och VD för Devies.

Jenny har lång och bred erfarenhet från att arbeta med produktutveckling, kvalitet och säkerhet i teknikens framkant.

– Jag har jobbat inom konsultvärlden i ca 20 år, i Sverige och internationellt. De senaste 10 åren har jag haft ledande roller på Knowit och AFRY.

På Knowit byggde jag bl.a. upp en framgångsrik affär inom funktionssäkerhet. Jag hade roller som konsultchef och vice VD för ett dotterbolag Säger Jenny Gorner, Ny VD för Devies Cybersecurity+.

På AFRY byggde hon upp en affärsenhet från grunden som hade 25 medarbetare under 2022. Därmed etablerades AFRYs cybersäkerherhetsaffär i Västsverige. kompletterande med ansvar för rådgivningstjänster inom lean/agil utveckling och digitalisering.

– Jag är stolt över att kontinuerligt ha lyckats leverera goda ekonomiska resultat, trots pandemi och lågkonjunktur. En viktig framgångsfaktor var att vi erbjöd kunderna ett team med en mix av senioritetsnivåer och kompletterande kompetenser, snarare än styckeskonsulter. Att rekrytera och bygga starka team som trivs ihop är en av mina styrkor, och en viktig förmåga i dagens läge när det råder stark konkurrens om arbetskraften. Adderar Jenny.

Vad fick dig att välja Devies?

Devies är ett bolag med värderingar som går helt i linje med mina egna. Det är ett modernt konsultbolag med stora ambitioner att revolutionera konsultbranschen. Det finns ett helhetsperspektiv på teknik, kultur och affär, vilket skapar engagemang och lojalitet. Att lyckas med snabb tillväxt och samtidigt bygga och bibehålla en stark kultur är något jag själv sätter stort värde på. Här ligger Devies verkligen i framkant, vilket bl.a. DI Gasell- utmärkelserna är ett kvitto på.

Tjänster inom cybersäkerhet kommer bli ett mycket bra komplement till Devies befintliga affär, och det finns stora synergier mellan erbjudandena.

Hur ser framtiden ut nu?

Cybersäkerhet är ett område där de flesta företag och organisationer skulle behöva växla upp. Digitaliseringen för med sig ökade risker och sårbarheter för bl.a. attacker och missbruk av data. Vi startar Devies Cybersecurity + med syfte att hjälpa våra kunder att uppnå ökad motståndskraft.

Ett av våra fokusområden är säkerhet för uppkopplade produkter. Inom fordonsbranschen har vi redan idag ett starkt fotfäste, där vi exempelvis stöttar kunder i att applicera nya regelverk och lagkrav.

Vi kommer erbjuda kunderna ett helhetsperspektiv, med tjänster inom allt från säkerhetskultur till säker utveckling. Säkerhet behöver vara med både tidigt och kontinuerligt i produktutvecklingsprocessen, och det är något som behöver finnas med på alla nivåer i organisationen.

Vi ser en stor och ständigt ökande efterfrågan på konsulttjänster inom detta. Nu har vi siktet inställt på att sätta Devies på cybersäkerhetskartan!

 

Jenny Gorner
tel. +46 734 21 72 62
jenny.gorner@devies.se