Mästargasellen Devies rekryterar 100 personer inom tech

Techbolaget Devies har sedan sin start 2016 haft en snabb tillväxt och nu satsar uppstickaren stort på sin etablering i Stockholm. Efter att ha gått från drygt 20 till över 100 anställda på mindre än 2 år och i en tid då andra techbolag varslar söker Devies efter ytterligare 100 personer att anställa.

Tillsammans med grundarna, Simon Arvidsson och John Johansson, ägs Devies av det norska investmentbolaget Amp Eleven med serieentreprenörerna Henrik Lie-Nielsen och Johan Sköld i spetsen.

— Det känns otroligt roligt att vi hittills i år har växt med över 100 procent och att vi fortsätter växa. Vi har redan börjat starta upp ytterligare ett nytt bolag i Stockholm och har planer på uppstart på fler bolag i Stockholm och på andra orter i östra Sverige. Smarta systemutvecklare med stora hjärtan som skapar resultat tillsammans i en varm och utvecklande kultur är kärnan i verksamheten, säger Patrik Holm, vd, Devies Stockholm och ansvarig för Devies satsning i östra Sverige.

Under det senaste året har Devies vuxit kraftigt, dubblat personalstyrkan och är ett av Sveriges snabbast växande företag. Devies Göteborgskontor har startat tre nya bolag och fler är på gång även om man redan idag över 90 personer anställda lokalt bara i Göteborg. I somras rekryterades Patrik Holm som vd för Stockholmskontoret, efter att tidigare ha haft många ledande befattningar i IT-branschen, bland annat som vd på HiQ Ace. När Patrik Holm offentliggjorde att han skulle sluta på HiQ för att söka nya utmaningar kontaktades han av ett 15-tal bolag. Devies ambition, kultur och tillväxtresa var det som lockade honom.

— Vi vill utmana oss själva och branschen att tänka nytt. Vi bygger företagen kring individer med gott rykte, höga ambitioner och nischad kompetens. Initialt siktar vi på 20-30 konsulter inom olika bolag i sfären, med ett max på 50 konsulter i varje bolag. Därför är det viktigaste att vi hittar rätt personer, som är drivna, kompetenta och passar in i vår kultur, med både hjärta och hjärna, säger Patrik.

Devies har stora ambitioner om att revolutionera konsultbranschen, i att minska ensamheten och känslan av att man inte kan påverka sin arbetssituation. Devies menar att nyckeln till att bygga upp ett engagemang hos konsulterna ligger i att de ska hitta ett värde av att vara del i ett sammanhang och att som arbetsgivare ge sina anställda ansvar.

— Vi har byggt Devies självfinansierat på principen om att bästa idén vinner och vi tror fortfarande på att systemutveckling och digitalisering inte nått sin fulla potential och ser att det finns en enorm ingenjörskompetens i Norden. Den vill vi ta till vara på och fortsätta med att ta ansvar för att vi levererar riktigt värde och inte bara utvecklar för utvecklandets skull, säger Simon Arvidsson, vd och grundare, Devies.

Devies är ett prisbelönt teknikkonsultföretag som är specialiserat på att genom teknik och kultur skapa affärsvärde för företag. Sedan etableringen 2016 har Devies vuxit till mer än 100 teknikkonsulter och levererar specialistkonsulter och mjukvaruprojekt i Norden med kontorsnärvaro i Göteborg och Stockholm. Tre år i rad har Devies utsetts till Di Gasell och korades 2020 till Sveriges Superföretag.