Uppstickaren Devies rekryterar Patrik Holm för att satsa på Stockholm och starta fler Devies-bolag i östra Sverige

Techbolaget Devies grundades i Göteborg 2016 och har sedan dess haft en snabb tillväxt. Under 2021 var bolagets omsättning 50,2 MSEK. Nu satsar uppstickaren stort då man rekryterar Patrik Holm från HIQ för att etablera verksamhet i östra Sverige.

— Vi har haft många bra rekryteringar men det här är något extra. Patrik Holm är ett av de stora namnen inom vår bransch och med honom så tror vi på en fortsatt tillväxt, för att bli ännu större och utmana de större bolagen på riktigt. Vårt mål är att bli ett Tech-house för hela Norden, säger Simon Arvidsson, vd och grundare för Devies.

Patrik Holm har tidigare haft flera ledande befattningar i IT-branschen, bland annat chefsroller på HiQ och vd på dess dotterbolag HiQ Ace. HiQ Ace uppnådde under Patriks ledning en tillväxt om 30 procent per år. När Patrik började 2007 hade företaget 15 anställda och idag är det närmare 200 stycken. I höstas meddelade han på Linkedin att han skulle avsluta sin tjänst på HiQ för att söka nya utmaningar. Runt 15 bolag kontaktade Patrik Holm, till slut var det Devies begynnande tillväxtresa som gjorde att han bestämde sig för Devies.

— Jag känner mig supertaggad att ge mig in i detta. Jag är imponerad av Devies resa till där de är idag. Det är ett varmt gäng som jag ansluter till som har något riktigt stort på gång. De har insett behovet av att konsulter får tillgång till bolagets helhetsperspektiv för att känna större delaktighet och lojalitet. Det bidrar också till att man förstår affärsmålen och vad det är som faktiskt levererar värde, säger Patrik Holm.

Devies ser sig själva som en uppstickare med stora ambitioner om att revolutionera konsultbranschen. Idag blir allt fler frilansare, vilket innebär en problematik i att ständigt vara ensam och inte kunna påverka sin situation. Behovet av utvecklare är enormt och konsultbolag lockar med pingisbord, fri utrustning och kompetenstimmar. Men Devies tror inte att nyckeln till engagemang ligger där, utan att det finns ett värde att vara del i ett sammanhang och att ge sina anställda ansvar.

— Vi har sett att konsulter blir behandlade som en ruta i ett Excelark. Vi uppmuntrar våra anställda att ta ansvar. Inte på det sättet att vi ger en obetydlig uppgift, utan tvärtom det som är det allra viktigaste området, nämligen värdet vi skapar genom affären, säger Simon Arvidsson.

Devies är ett prisbelönt teknikkonsultföretag som är specialiserat på att förmedla affärsvärde till företag genom teknik och kultur. Sedan etableringen 2016 är Devies cirka 85 teknikkonsulter och levererar specialistkonsulter och mjukvaruprojekt i Norden med kontorsnärvaro i Göteborg och Stockholm. Tre år i rad har devies utsetts till Di Gasell och Mästargasell 2022.

patrik Holm
tel. +46 708 44 99 76
patrik.holm@devies.se