Utvalda case

1

Nexa Bridge

Vi vidareutvecklade den befintliga iOS-applikationen samt skapade en ny version för Android-plattformar, som resulterade i en cross-plattform app i React Native.

Resursförstärkning

Nexa utvecklar och marknadsför trådlösa produkter för hemautomation vilket förenklar vardagen i miljoner hem runt om i Norden. En av deras bästsäljande produkter är Nexa Bridge, vilket är en hub för styrning av anslutna enheter. Hubben kan kontrolleras antingen genom ett webbgränssnitt eller med en smartphone-app.


När företaget kontaktade Devies under våren 2018 var målet att vidareutveckla den befintliga iOS-applikationen samt att skapa en version för Android-plattformen. Lösningen blev en cross-plattform app som implementerades i React Native. Utöver stöd för Android gjordes även en stor del av designen om, vilket resulterade i ett mer lättanvänt och lättnavigerat gränssnitt.

2

PM Flex

Devies arbetade både med kravställning och implementation av det mobilanpassade CRM-systemet som slutligen förverkligades i form utav en iOS-applikation.

Resursförstärkning

PM Flex är marknadsledande inom tillverkning av installationsrör för elkablar. Med kärnvärdena enkelhet, närhet till kund och innovationskraft har de sedan tidigt 90-tal lagt stora resurser på att skapa starka kundrelationer. Som en del av detta arbete beslutade de sig för att utöka sitt CRM-system för att stödja säljavdelningen på ett bättre sätt.


Devies arbetade både med kravställning och implementation av det mobilanpassade CRM-systemet som slutligen förverkligades i form utav en iOS-applikation. Applikationen integrerades mot det befintliga ERP-systemet, och resulterade i att säljarnas dagliga arbete förenklades samt att systemadministratörernas arbetsbelastning minskades. En markant ökning av såväl effektivitet som kvalitet.

3

Braäutigams

Ny e-handel integrerad med ekonomi- och transportsystem

Projektleverans

I år firar Bräutigams 150-årsjubileum! För att fira detta beslutade de bland annat att öppna en helt ny e-handel för sina produkter. För att göra det ännu bättre skulle den nya webbshoppen också integreras med deras ekonomi- och transportsystem för att göra orderhanteringsprocessen smidigare.

För att hjälpa Bräutigams med alla deras önskemål för den nya e-handeln var vi mycket glada över att upptäcka Saleor. Eftersom lösningen syftar till att automatisera och hjälpa Bräutigams i deras dagliga arbete för att minska omkostnader, var Saleor ett utmärkt val av plattform för att nå våra krav på ett effektivt och strukturerat sätt.

Den nya webbshopen för Bräutigams har integrerade tjänster som Sveriges mest populära betalningslösning, Klarna CheckOut. Unifaun online är också integrerat för fraktbokning där kunden kan välja en leveransplats vid CheckOut. Utöver detta har vi också integrerat Fortnox Financial System för automatisk bokföring av order, betalningsstatus och synkronisering av artikelregister.

Så, resultatet! En sömlös och användarvänlig webbshop med enkla flöden där användaren enkelt kan upptäcka Bräutigams hela sortiment, med allt från olika smaker av marsipan till lyxiga presenter. Den nya webbshopen är en komplett lösning med implementering av backend, frontend, UX, SEO och design.

Release: Q3 2020

4

Fortum / Ede Spain

Android-app för den spanska marknaden

Projektleverans

Devies fick äran att utveckla en app på Android-plattform i proof of concept-syfte för Fortums spanska dotterbolag Ede. Huvudsyftet med appen var att testa en ny lågprisleverantör med en mycket enkel onboardingprocess för kunden på den spanska marknaden.

Projektet omfattade följande faser, system och funktionalitet:

  • Server-ID – hantering av konton och inloggning
  • Backend – serverar appen med data
  • Androidutveckling – användargränssnitt och frontend
  • Content Management System (CMS) – Hantering av innehåll och kommunikation i appen
  • Administrationssystem – Administration av priser och erbjudanden
  • E-postsystem – för utskick till användare
  • UX & UI design & Flow design
  • Användartest och utvärdering av prototyp

Appen rullas ut på spanska marknaden Q3 2020.

Vi är mycket nöjda med Devies tack vare deras lösningsorienterade engagemang. Devies har en förmåga att förutsäga konsekvenserna av den tekniska lösningen och därmed rekommendera oss rätt väg framåt. Vi gillar verkligen att arbeta med Devies och ser fram emot att ta del av deras expertis i framtida projekt!” – Ola Åstrand (Development manager, Fortum)

5

Västtrafik

Devies utformade de interna processerna under utvecklingen av en stabil och pålitlig smartphone-applikation.

Resursförstärkning

Västtrafik är en av Sveriges största aktörer inom kollektivtrafik. Varje dag genomförs mer än 400 000 resor, vilket ställer höga krav på både den fysiska och digitala upplevelsen. När det var dags att vidareutveckla det digitala biljettsystemet Västtrafik ToGo år 2018 valde bolaget att komplettera det egna utvecklarteamet med ytterligare expertis inom iOS- och Androidutveckling.


Devies konsult blev snabbt en vital del av teamet och arbetade både med att utforma de interna processerna under utvecklingen av en stabil och pålitlig smartphone-applikation.

6

Coca Cola European Partners

Integration mellan lager- och affärssystem

Projektleverans

Coca Cola European Partners har distributionslager över hela Europa som hjälper dem att förse alla marknader med sina drycker. Essinge Rail i Frövi tar emot dagliga tågmängder av drycker för distribution i Sverige.

Som en del av att förbättra kommunikationen och spårbarheten mellan fabriker och distributörer lanserade CCEP ett projekt där all kommunikation är integrerad mellan system, med CCEP som nav i mitten. För att Essinge Rail skulle uppfylla detta krav anlitade de Devies för att bygga integration mellan sitt lagersystem och CEEPs affärssystem.

Projektet startade i slutet av 2019 och slutfördes i början av 2020. Integrationen genomfördes med hjälp av Devies egen integrationsplattform Hilding. Integrationen möjliggör bland annat automatisk notifiering av order, produktdata, saldon och skillnader. En stark fördel är spårbarhet på pall- och batchnivå, vilket säkerställer kvalitet på alla nivåer från fabrik till slutkund.